16 juni 2022

Kom in de Kas & meer over aardwarmte

Afgelopen weekend was het team van Aardwarmte Maasdijk, samen met telers en Warmte netwerk Westland met een informatiestand aanwezig bij Kom in de Kas aan de Middenzwet te Wateringen. Samen met de glastuinbouwondernemers zijn we in gesprek gegaan met de vele bezoekers. Een goede gelegenheid om samen de innovatiekracht en duurzaamheid van de Westlandse glastuinbouw te illustreren.

Kom in de kas

van boortechniek tot aan het aansluiten van woningen

Hoe werkt aardwarmte, naar welke diepte boren jullie en welke buizen gebruiken jullie? Enkele vragen van bezoekers. Bij onze stand was het flink aanpoten om uitleg te geven over waarom deze energiebron voor de glastuinbouw belangrijk is en de verschillende aardwarmteprojecten in het Westland. De vragen varieerden van boortechniek tot aansluiting van woningen. We zijn in gesprek gegaan over aardwarmte Maasdijk, Polanen en Wippolderlaan en de aanleg van het warmtenet via Warmte netwerk Westland. Inwoners en ondernemers toonden zich positief over het koppelen van de aardwarmtebronnen tot een Warmtenetwerk Westland. 

Kom in de Kas

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni 2022 hebben bijna 100.000 mensen een bezoek gebracht aan de kassen. In 12 regio’s verspreid over het land stelden zo’n 70 glastuinbouwondernemers hun bedrijf open. De geïnteresseerde bezoekers maakten kennis met de innovatieve en voor de maatschappij zo belangrijke glastuinbouwsector.