28 maart 2022

Aangenaam kennis te maken: wij zijn HVC

Voor wie ons nog niet kent, we stellen ons graag even voor. HVC is een energie- en afvalbedrijf met 48 gemeenten en 8 waterschappen als aandeelhouder.

vrachtwagen bij kas in het Westland

Nutsbedrijf

Als nutsbedrijf ondersteunen we onze aandeelhouders in het stimuleren van hergebruik, het verduurzamen van het afvalbeheer en maken van hen de ‘koplopers’ in de energietransitie. Zo zorgen we voor een schonere toekomst door zoveel mogelijk CO2-uitstoot te verminderen of te voorkomen. Alles wat we doen bij HVC draagt bij aan deze doelen. En dat doen we het liefst ook samen. Samen met gemeenten, waterschappen, woningcorporaties, (glastuinbouw)ondernemers én met inwoners.

Samenwerking

Gemeente Westland is ook aandeelhouder van HVC. Naast de inzameling van oud papier en karton zijn we daar vooral actief met de aanleg van warmtenetten en de ontwikkeling van aardwarmtebronnen. Dat doen we al zo’n 10 jaar in samenwerking met een grote groep glastuinbouwondernemers, de gemeente Westland en Royal Flora Holland en Capturam, een dochterbedrijf van Westland Infra.

Vanwege de vele ontwikkelingen, hebben we een kantoor geopend in gemeente De Lier.

Aardwarmte Trias Westland

Aardwarmtebedrijf Trias Westland is een initiatief van HVC, Capturam, Royal FloraHolland en een grote groep glastuinbouwondernemers. En daar zijn we gezamenlijk heel trots op. Met de warmte die we daar halen op 2,3 kilometer diepte uit de aarde, verwarmen we inmiddels de kassen van 56 glastuinbedrijven en woningen in onder andere De Lier en binnenkort ook in ’s Gravenzande. Daarnaast werken we aan de ontwikkeling van nieuwe aardwarmtebronnen in Maasdijk en in Monster om zo vele hectare glastuinbouw en woningen mee te verduurzamen.